Hamas Sözcüsü Kasım: Trump’ın tehditleri ateşkesi zorlaştırıyor
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Trump'ın kendilerine yönelik tehditleri için "İşgalci hükümeti ateşkes anlaşmasını uygulamama yönünde cesaretlendiriyor" dedi.

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA
İLGİLİ HABERLER

Trump'tan Hamas'a tehdit: Rehineleri bırakın, yoksa sonunuz olur

Beyaz Saray, Hamas'la doğrudan görüşme yaptıklarını teyit etti
Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendilerine yönelik tehditleriyle “İsrail hükümetini ateşkesi uygulamaması yönünde cesaretlendirdiğini” belirtti.
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu tehditler, Gazze Şeridi’ndeki ateşkes anlaşmasıyla ilgili meseleleri zorlaştırıyor ve işgalci hükümeti de ateşkes anlaşmasını uygulamama yönünde cesaretlendiriyor” dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının müzakerelerine yanaşmadığını hatırlatan Kasım, ABD yönetiminin müzakerelerin başlatılması için İsrail’e baskı yapması çağrısında bulundu.
ABD Başkanı Trump, “Tüm rehineleri şimdi serbest bırakın daha sonra değil. Yoksa sizin için bu iş biter. İsrail’e işi bitirmesi için gereken her şeyi gönderiyorum. Dediğimi yapmazsanız tek bir Hamas üyesi bile güvende olmayacak” demişti. Trump, Hamas liderlerine çağrıda bulunarak, “Bu sizin son uyarınız. Hâlâ şansınız varken Gazze’yi terk etmenin tam zamanıdır” ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan Beyaz Saray, Trump’ın Özel Ortadoğu Temsilcisi Steve Witkoff’un da Hamas’la doğrudan görüşmelerde bulunduğunu açıklamıştı. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et